Κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης είναι σημαντικό τόσο για την εγκυμονούσα αλλά εξίσου και για το έμβρυο η διατροφή να είναι υγιείς και ισορροπημένη. Είναι σημαντικό να ακολουθηθεί μια διατροφή πλούσια σε ασβέστιο για την καλή υγεία των οστών και των δοντιών , σε φυλλικό οξύ που συμβάλλει στην ανάπτυξη του εμβρύου, σε μαγνήσιο το οποίο δρα σε συνδυασμό με το ασβέστιο και συνδράμει στην υγιής ανάπτυξη των οστών και στην αποφυγή ενός πρόωρου τοκετού και τέλος πλούσια σε σίδηρο το οποίο επίσης συμβάλλει στην ομαλή ανάπτυξη του εμβρύου. Η έγκυος θα πρέπει να επιλέγει τρόφιμα όπως φρούτα και λαχανικά, αμυλούχα τρόφιμα, πρωτεΐνες και γαλακτοκομικά προϊόντα. Ειδικότερα τα φρούτα και τα λαχανικά μπορούν να παρέχουν βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες. Το αίσθημα του κορεσμού το επιταχύνουν οι φυτικές ίνες αλλά παράλληλα συμβάλουν και στην πέψη.
Ακόμη τροφές όπως πατάτες, ρύζι ,ζυμαρικά και δημητριακά , αποτελούν μια σημαντική πηγή ενέργειας καθώς και εκείνα με τη σειρά τους έχουν βιταμίνες και φυτικές ίνες. Πολύ σημαντικές είναι οι πρωτεΐνες καθώς έχουν θετική επίδραση στο έμβρυο. Καλές πηγές πρωτεΐνης είναι τα όσπρια, τα αυγά, τα ψάρια και το κρέας. Το γάλα , το τυρί και το γιαούρτι επίσης δεν πρέπει να λείπουν καθώς περιέχουν ασβέστιο και άλλα θρεπτικά συστατικά. Στη διατροφή της εγκύου καλό είναι να αποφεύγονται τα ωμά θαλασσινά, τα ψάρια άγνωστης προέλευσης, Τα προϊόντα που δεν είναι παστεριωμένα αλλά και η υψηλή κατανάλωση αλκοολούχων ποτών και καφεΐνης.Τα τρόφιμα που περιέχουν υψηλά επίπεδα ζάχαρης και λίπος , όπως σοκολάτες, πατατάκια, μπισκότα, αρτοσκευάσματα , το παγωτό και τα ανθρακούχα ποτά θα πρέπει να μην είναι στην λύστα.